пн-пт: 10:00-19:00

сб: 10:00-14:00

м. Львів,

вул. Виговського, 53

Приборна панель до Audi S6 2022р. - перший досвід

Ремонт панелі приборів Audi S6 2022р.

До нас потрапила на ремонт приборна панель від Audi. Зазвичай ми не беремося за такі речі, оскільки це не наш профіль. Але клієнт нас переконав, що вона наближається до сучасного ПК, і ми точно дамо раду з нею або хоча б спробуємо. Всі електрики відмовились ремонтувати її і розводили руками. Поставлений діагноз — тільки заміна. Замінити її, звісно, можна, але тоді буде проблема з пробігом: він відрізнятиметься від справжнього пробігу машини, а підкорегувати його теж ніхто не вміє, оскільки машина нова.

Ось так виглядає панель:



Одним словом, взяли цю панель в руки, і дійсно, вона цілком і повністю нагадує планшет, оскільки має центральний процесор, оперативну пам’ять, eMMC флеш-пам’ять, LCD дисплей. Розпіновки, як включити її на ремонтному столі без блоку живлення, ми не знайшли.

Оглянули плату, і там все як у ноутбуці: вхідний транзисторний ключик, далі стандартні живлення 3.3 і 5 вольт. Подали напругу і побачили, що вона циклічно перезапускається. За допомогою тестера досить швидко вияснили, з яким живленням є проблема. Виявилося, що це живлення LCD дисплею. Відключивши його, панель почала працювати зовсім по-іншому. Після того як ми підключили інший екран, все запрацювало. До речі, ці екрани є у вільному продажу в Європі та Китаї, мабуть, це популярна поломка. Сам екран відремонтувати не вдалося, оскільки там є лише кілька елементів, які не мають відношення до ремонту.

Ось такий LCD екран виробника SHARP, модель LQ123M5NZ01 там стоїть, його довелось замінити:



Ось так після замінити матриці запустилась приборка на столі:


Фінішний тест вже на машині:


Цікавий досвід, думаю на цьому зупинятись ми не будемо.