пн-пт: 10:00-19:00

сб: 10:00-14:00

м. Львів,

вул. Виговського, 53

Ремонт підсвітки матриці телевізора

Телевізор LG. Зображення на матриці є, але його не видно. Іноді видно якщо посвітити на екран ліхтариком.

Ремонт підсвітки матриці. Діагностика та виконання ремонту.

Діагностика підсвітки телевізора. Виявлено принаймні 2 неробочих світлодіоди. Також колір світіння інших світлодіодів нам каже про те, що вони вже деградують і вийдуть з ладу досить скоро.



Замінюємо усі планки підсвітки на нові. Це набагато краще, аніж міняти окремо лише неробочі світлодіоди, оскільки на новій планці усі елементи будуть свіжими і матимуть однакові характеристики.


Після заміни планок підсвітки послідовно збираємо інші її компоненти. В даному випадку підсвітка складається з 5 шарів які відбивають та розсіюють світло. Порядок їх встановлення є дуже важливим. Також потрібно стежити, щоб між шари не потрапив бруд, чи якісь пилинки.



Важливим та дуже делікатним етапом розбирання та збирання телевізора є знімання та встановлення рідкокристалічної дисплейної матриці. Ці операції проводяться дуже обережно із застосуванням спеціальних присосок.



Тепер необхідно зафіксувати отриманий результат. Тобто закріпити кожну сторону матриці за допомогою відповідних металевих планок, а також зібрати решту «конструктора», не забувши при цьому внести певні корективи у заводську схемотехніку, щоб телевізор працював ще дуже-дуже довго.



Налаштовуємо блок живлення телевізора так, щоб він так інтенсивно не випалював світлодіоди, як він це робив раніше. Зазвичай ця зміна для клієнта є непомітною візуально, але значно підвищує надійність всієї системи



Продовжуємо збирати пристрій у правильному порядку



На кінцевому етапі збирання важливо слідкувати де ми використовуємо той чи інший тип гринтів. Одні вкручуються в металеву частину корпусу, інші - в пластикову



Належно тестуємо зібраний пристрій, протираємо і віддаємо улюбленому клієнту ;-)